Chemievrije bloembollen kopen

Daslook en Sneeuwklokjes kunt u bij ons bestellen

Bij ons kunt u deze 2 soorten super gezonde bollen bestellen
Beide van een landgoed, waar meer dan 55 jaar zonder pesticiden, herbiciden, fungiciden en andere giffen gewerkt wordt.

DASLOOK

Is te bestellen tussen nu en 15 september 2023
Download onze bestellijst in excel of de bestellijst als pdf en bestel via contact@bloembollenvoorbijen.nl
Na 15 september gaan we de bollen oogsten als de weersomstandigheden en de bodem het toelaten..
Vervolgens worden de bollen geleverd

Allium ursinum, onze Daslook, is een volledig ingeburgerde stinzenplant. De plant is beschermt en mag niet geplukt of uitgegraven worden. Daslook verwildert heel gemakkelijk en is erg smakelijk in de soep of als groente. Verwar het blad niet met het giftige Lelietje-der-Dalen of de Aronskelk: alleen daslook geurt bij kneuzing naar ui of knoflook.

Massaal is daslook te zien in bossen, zoals bi Bergen NH, bij landgoederen, in het Jac.P.Thijssepark en aanverwante heemtuinen. Daslook bloeit vanaf eind april.
Onze allium ursinum zijn afkomstig van een boerderij/landgoed in Gelderland, waar al meer dan 55 jaar principieel chemievrij geteeld wordt. Ook al het vee wordt chemievrij gehouden. Daarmee is dit bedrijf een pionier van de biologische landbouw

Wij verzenden de daslook in september in een postpakketje met wat vochtige grond vanwege de bijbehorende mycorrhiza. Plant ze, het liefst na een regenbuitje, op een schaduwrijke plek. Vooral in het bos en aan de bosrand kunnen ze uitgroeien tot een massale groene eetbare vlakte. Het blad is heerlijk in salades als je van de milde (knof)looksmaak houdt. En het blad is lange tijd te oogsten.

SNEEUWKLOKJES

Zijn te bestellen tussen nu en 15 januari 2024
Download onze bestellijst in excel of de bestellijst als pdf en bestel via contact@bloembollenvoorbijen.nl
Eind of vlak na de bloei gaan we de bolletjes oogsten in het bos op een landgoed waar al meer dan 60 jaar biologisch geteeld wordt, natuurlijk als de weersomstandigheden en de bodem het toelaten.
In maart of iets eerder worden vervolgens de bolletjes in het groen geleverd

Sneeuwklokjes zijn de allereerste bloeiers en alleen al daarom heel belangrijk voor honingbijen, die op een zonnige winterdag hun ontlasting kwijt willen. Ze komen dan de kast of korf uit en gaan vervolgens op zoek naar sneeuwklokjes in de nabije omgeving. Een must voor de imker om dit sneeuwdruppeltje rond de bijenstal zich te laten vermeerderen.

Sneeuwklokjes brengen de eerste subtiele geur en warm gezoem in de tuin in een periode dat de meeste andere tuinplanten in diepe winterrust zijn. Ze vinden het vooral fijn op plaatsen waar ze in het vroege voorjaar zonlicht krijgen, en waar de bodem ’s zomers koel blijft door schaduw. Dus onder bladverliezende bomen of struiken, of in de border tussen vaste planten die zich later in het jaar ontwikkelen.

Maar ook de dikke hommelkoninginnen hangen aan het klokje als het weer het toelaat. Zij komen uit hun winterse schuilplaats, gaan foerageren en zoeken vervolgens een nestgelegenheid in bodem (oud muizennest), spouwmuur of bijvoorbeeld een vogelhuisje. Als je dat geluk hebt kan je een heel jaar de ontwikkeling van deze bijzonder lieflijke brommers volgen. In het najaar vliegen de koninginnen uit om een schuilplek te zoeken voor de winter. Het nest is dan helemaal verlaten en wordt in het volgend voorjaar meestal niet nogmaals gebruikt.

Wij hebben slechts een enkel soort sneeuwklokje met soms een verrassing ertussen. De bijzondere sneeuwklokjes zijn te bestellen bij Hoeve Vertrouwen van Wim Postema. Hij heeft een enorme variatie aan sneeuwklokjes en andere stinzenplanten. Klik hier voor zijn webwinkel

En … waar kunt u de andere biologisch geteelde bloembollen (voor bijen) bestellen …

1. ECOBULBS
Teler Annelies Timmerman heeft een webwinkel. U kunt bovendien de bestellijst opvragen via email.
Ze werkt al meer dan 20 jaar biologisch en heeft een groot assortiment.

2. HUIBERTS
Koop bij de grootste biologische bloembollenteler in Nederland zelf. Een van onze leveranciers. Innovatief, liefde voor de kwaliteit van zijn levende bodem en zijn producten. Levert aan gemeenten en grote projecten. Bezoek de open dagen en geniet dan van de vele vogels – zoals de veldleeuwerik, zwaluwen – op zijn land. Ook Huiberts Biologische Bloembollen heeft een webwinkel, Carin Boon is het aanspreekpunt.

Maak kennis met John Huiberts en zijn bedrijf en luister hoe hij oplossingen vind voor vragen die opduiken als je kwalitatief gezonde biologische bloembollen wilt telen. Klik op: John Huiberts aan het woord

3. BLOEMOLOOG
Lieuwe is een flexibele sympathieke leverancier van een breed assortiment 100% biologisch geteelde bloembollen
Hij staat op markten in Alkmaar en Schagen en is te vinden op  evenementen van ‘Bloem en Tuin’ en in oktober in de tuin van Mien Ruijs.
Klik op bloemoloog en je wandelt zijn webwinkel binnen.

4. STERKE BOLLEN
Uitstekende vakkennis, ook van bodem en bemesting.
Maar lang niet alles is bio, dus opletten ! In de webwinkel staat dat wel duidelijk vermeld

Veel plezier bij het vinden van de mooiste gifvrije bollen voor uw plantsoenen, bermen, tuin, om cadeau te geven. En deze bloembollen zijn zelfs eetbaar.
‘Eet smakelijk tulp’ is een ‘kook’boekje geschreven door Johanna Huiberts en hier te bestellen: Eet smakelijk Tulp

© Copyright - Bloembollenvoorbijen.nl